Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Jak vytvořit z jídelny

elegantní a jedinečný prostor

Jídelna nebo velký jídelní prostor je speciálním místem. Ač v jídelně netrávíme čas každý den, je pro nás místem setkávání se s našimi blízkými, místem oslav, nezapomenutelných momentů a pěkných vzpomínek. Zaslouží si proto zvláštní pozornost při zařizování. Úkol to není snadný, už jen proto, že musí být funkční pro běžné využívání a zároveň dostatečně reprezentativní pro vaše hosty. Inspirujte se našimi tipy, jak udělat jídelnu jedinečnou. Klíčem je rovnováha mezi komfortem a elegancí.

Stůl v barvě přírodního dřeva

Stůl je v jídelně bezpochyby nejdůležitějším kusem nábytku. Proto je potřeba vybírat takový, který bude mít vlastního ducha. Nejlépe svou osobnost vyjádří stůl z přírodního dřeva s výraznou kresbou. Ten se stane nadčasovým prvkem jídelny, který odolá změnám designových trendů po dlouhou dobu. Zároveň vytvoří perfektní neutrální základ pro zbytek interiéru.

Velkolepé osvětlení nad jídelním stolem

Jídelní stůl je třeba řádně osvětlit. Při jeho nasvícení pamatujte na to, že použitím více kusů svítidel docílíte dramatického efektu. Nad stolem se tak budou skvěle vyjímat dvě nebo tři stejná závěsná svítidla v řadě. Zkuste například svítidla Husk nebo Metronom. Osvětlení nad stolem je pak dobré zkombinovat se zápustnými bodovými svítidly po obvodu místnosti. Zde perfektně poslouží například Reo nebo Diro.

Výrazné motivy za jídelním stolem

Zeď za jídelním stolem si zaslouží zvláštní péči. Umístěte na ní zajímavou tapetu, velký obraz nebo koláž fotek, které na sebe přitáhnou pozornost. Uděláte tak svoji jídelnu osobitou a nezapomenutelnou.